Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Discretize by user specification for grouping  (Read 516 times)
behelit
Newbie
*
Posts: 2


« on: October 29, 2013, 04:34:04 PM »

hello dears,
Greetings for beginning I am a new member.
For my finaltheses I have to analyse a processdateshet of a CNC Maschine but I am not a Statistician or a mathematician. I dont know how to do it and I am frustrated...
At first I want to cluster the orders into three groups for looking the behaviour of the delays in relation of the quantity.
like this:
1 range 1-10
2 range 11-100
3 range 101- 2500

I did it with the "discretize by user specification" and it works but now I want to analyse the the three groups separately to look the correlation within the groups. How can I do it? Can I save the three groups in separate repositories?  Huh
Thank you very very much for your helps
Logged
behelit
Newbie
*
Posts: 2


« Reply #1 on: October 30, 2013, 08:09:38 PM »

Nobody knows it? It is really disappointing
Logged
Marius
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 1793



WWW
« Reply #2 on: November 11, 2013, 02:49:00 PM »

Hi,

try a combination of Loop Values and Filter Examples as in the process below. After the Filter Examples operator you can do whatever you like with the data, e.g. Store it.
Please note the use of the loop_value macro in Filter Examples.

Best regards,
Marius

Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no"?>
<process version="5.3.015">
  <context>
    <input/>
    <output/>
    <macros/>
  </context>
  <operator activated="true" class="process" compatibility="5.3.015" expanded="true" name="Process">
    <process expanded="true">
      <operator activated="true" class="generate_data" compatibility="5.3.015" expanded="true" height="60" name="Generate Data" width="90" x="45" y="30"/>
      <operator activated="true" class="discretize_by_bins" compatibility="5.3.015" expanded="true" height="94" name="Discretize" width="90" x="179" y="30">
        <parameter key="range_name_type" value="short"/>
      </operator>
      <operator activated="true" class="loop_values" compatibility="5.3.015" expanded="true" height="76" name="Loop Values" width="90" x="313" y="30">
        <parameter key="attribute" value="att1"/>
        <process expanded="true">
          <operator activated="true" class="filter_examples" compatibility="5.3.015" expanded="true" height="76" name="Filter Examples" width="90" x="45" y="30">
            <parameter key="condition_class" value="attribute_value_filter"/>
            <parameter key="parameter_string" value="att1 = %{loop_value}"/>
          </operator>
          <connect from_port="example set" to_op="Filter Examples" to_port="example set input"/>
          <connect from_op="Filter Examples" from_port="example set output" to_port="out 1"/>
          <portSpacing port="source_example set" spacing="0"/>
          <portSpacing port="sink_out 1" spacing="0"/>
          <portSpacing port="sink_out 2" spacing="0"/>
        </process>
      </operator>
      <connect from_op="Generate Data" from_port="output" to_op="Discretize" to_port="example set input"/>
      <connect from_op="Discretize" from_port="example set output" to_op="Loop Values" to_port="example set"/>
      <connect from_op="Loop Values" from_port="out 1" to_port="result 1"/>
      <portSpacing port="source_input 1" spacing="0"/>
      <portSpacing port="sink_result 1" spacing="0"/>
      <portSpacing port="sink_result 2" spacing="0"/>
    </process>
  </operator>
</process>
Logged

Please add [SOLVED] to the topic title when your problem has been solved! (do so by editing the first post in the thread and modifying the title)
Please click here before posting.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to: